Friptura rece de pasare

Printeaza

Friptura rece de pasare din: friptura de pasare, oua, franzela, otet, capere, dafin, ulei, patrunjel.

Ingrediente:Friptura rece de pasare

  • friptură de pasăre
  • 5 ouă
  • o franzelă
  • oţet de tarhon
  • capere
  • o foaie de dafin
  • untdelemn
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Orice bucată din friptura de pui, clapon sau curcan o tăiem in felii subtiri.

Luăm o franzeluţă inmuiată în oţet de tarhon, 5 gălbenuşuri de ou fierte, o lingură de capere, o foaie de dafin bine pisată, adăugăm 2-3 linguri de untdelemn, 2-3 linguri de otet şi toate le pasăm şi le trecem prin sită.

Această compoziţie, trecută prin sită, trebuie să fie mai groasă, mai consistentă, ca un sos. Turnăm sosul pe o farfurie mare (platou), şi peste el punem feliile subţiri de came.

Se ornează cu pătrunjel verde tocat, sau cu arpagic verde tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.