Friptura de pui

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de pui cu cartofi din: lamai, ulei de floarea soarelui sau de masline, unt, pui, frunze de dafin, rozmarin, usturoi si cartofi.

Ingrediente:Friptura de pui

  • 2 lamai necerate
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui sau de masline
  • 50 g unt moale
  • 1 pui
  • 6 frunze de dafin
  • un buchetele rozmarin
  • 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate
  • 1,5 cartofi curatati de coaja si taiati cubulete

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 190°C. Tăiaţi lămâile în două şi stoarceţi zeama de la o jumătate. Tăiaţi restul în bucăţi mari şi daţi-le deoparte. Umpleţi puiul cu jumătatea de lămâie, o frunză de dafin, câteva fire de rozmarin şi o jumătate de căpăţână de usturoi.

Aşezaţi cartofii tăiaţi cubuleţe şi restul de usturoi într-o tavă; stropiţi cu ulei şi asezonaţi. Puneţi puiul în mijloc astfel încât să fie înconjurat de cartofi, întindeţi cu pensula unt pe piept şi pe copane. Condimentaţi şi verificaţi dacă cartofii sunt egal aranjaţi în tavă. Dacă doriţi, legaţi copanele.

Daţi la cuptor şi verificaţi din când în când. Se aşază tava în cuptor pe grătarul din mijloc şi se coace aprox. 1 oră şi 10 minute. Se scoate de câteva ori şi se reîmprospătează stratul de unt. Verificaţi dacă este gata, înţepând cu băţul de frigăruie părţile cele mai groase ale pulpei.

Trebuie să ţâşnească o zeamă limpede, nu roz. Scoateţi puiul pe platou. Acoperiţi-l cu folie si lăsati-l să se răcorească.

Incălziţi cuptorul până la 220°C şi ridicaţi grătarul o treaptă. Amestecaţi cartofii cu restul de condimente şi bucăţile de lămâie în zeama lăsată de pui; daţi la cuptor pentru 15-20 de minute şi întoarceţi-le o dată, să se rumenească pe toate părţile. Serviţi cu garnitură simplă de legume, cum ar fi broccoli.

Friptura de pui

Friptura de pui

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.