Friptură de primăvară

Printeaza

O reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura.

Ingrediente:Friptură de primăvară

  • 1,5 – 2 kg de cartofi
  • 8-10 felii de carne de porc
  • 1 ardei gras
  • 2-3 rosii
  • 500 ml smantana
  • 400 ml lapte
  • sare
  • untura sau unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Baţi carnea cu ciocanul pentru şniţele, să o subţiezi, şi o condi­mentezi cu sare. Cureţi cartofii şi îi tai rondele mai subţiri. Ardeii şi roşiile le tai rondele, de asemenea. Subţiezi smântână cu 400 ml de lapte şi pui sare după gust în acest amestec.

Iei o tavă mai adâncă şi o ungi din abundenţă cu untură (sau unt). Aşezi în tavă jumătate din cartofii feliaţi, iar peste ei aşezi feliile de carne presărate cu sare. Peste carne aşezi feliile de ardei şi de roşii. Peste legumele astfel aranjate, torni jumătate din smântână subţiată cu lapte.

Aco­peri tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit pen­tru circa 30 de minute. Apoi iei folia şi laşi să se rume­nească frumos cartofii de dea­supra. Serveşti friptura stropită cu sos de maioneză şi smântână şi ketchup.

Friptură de primăvară

Friptură de primăvară

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.