Friptură de porc cu salata de mere

Printeaza

Friptură de porc cu salata de mere din: unt de arahide, sos dulce de ardei iute, muschi de porc, zeama de lime, sos de peste, mere, zahar, coriandru, menta.

Ingrediente:

  • 3 linguri unt de arahide
  • 3 linguri sos dulce de ardei iute
  • 4 felii muschi de porc

pentru salata:

  • zeama de la 2 lime
  • 1 lingurita sos de peste
  • 1 praf de zahar
  • 2 mere, curatate de cotor si feliate subtire
  • 1 legatura de coriandru, frunzele rupte
  • 1/2 legatura mica de menta, frunzele rupte

 

Mod de preparare:

Amestecă untul de arahide cu sosul dulce de ardei iute şi asezonează doar cu piper (untul de arahide este deja sărat, aşa că nu mai e nevoie să adaugi sare).

Pune feliile de carne într-un castron şi toarnă peste ele jumătate din amestecul pregătit. Lasă carnea la marinat timp de 30 de minute.

Pregăteşte un grătar cu cărbuni sau încinge o tigaie-grill.

Frige carnea câte 3 minute, întoarce feliile de carne cu grijă, unge-le cu restul de sos şi mai lasă-le să se rumenească 3-4 minute, până când se pătrund.

Intre timp, prepară salata amestecând într-un bol zeama de lime, sosul de peşte şi zahărul.

Scufundă în amestec feliuţele de măr astfel încât să fie îmbrăcate în sos şi presară frunzele de coriandru şi mentă, apoi amestecă bine.

Serveşte friptura împreună cu salata crocantă de mere.

Friptură de porc cu salata de mere

 

retete

Friptura de vita – frageda si aromata

Friptura de vita – frageda si aromata din: carne de vita, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru. Există multe rețete delicioase pentru friptura de vită, iar cea mai bună depinde de preferințele personale. În general, o friptură de vită excelentă se obține prin alegerea unui bucată de carne de calitate, lăsarea acesteia să […]

 

Reteta zilei: Friptura cu sos de mustar

Friptura cu sos de mustar din: porc, smantana, patrunjel, mustar, unt, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 fripturi de porc 5 linguri smântână 3 linguri de patrunjel tocat 1 lingură de muștar 1 lingura unt 2 linguri de ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Se condimenteaza fripturile cu sare și piper pe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.