Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel

Printeaza

Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel din: muschi de porc, suc de lamaie, zahar, brandy, ulei, rodie, vin, rozmarin, maghiran, frunze de dafin, ulei, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1200 kg muschi porc fara os
  • jumatate cana suc de lamaie
  • 50 g zahar
  • 2 linguri brandy
  • ulei
  • 1 rodie (optional)
  • pentru marinata
  • 1 vin alb de buna calitate
  • 1 crenguta rozmarin
  • 3 crengute maghiran
  • 3 frunze dafin
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Legăm carnea cu sfoară de bucătărie sau o introducem într-o bucată de plasă pentru friptură. într-un vas adânc punem vinul amestecat cu ulei, rozmarin, maghiran, dafin, sare şi piper după gust.

Introducem în vas carnea şi o lăsăm la marinat în frigider pentru 2 ore.

Carnea trebuie să fie perfect acoperită de lichid şi să nu stea mai mult de 2-3 ore la marinat, ca să nu devină fragilă în timpul coacerii.

După două ore, scoatem carnea din marinată, nu aruncăm lichidul, şi o punem într-o tavă unsă cu ulei împreună cu foile de dafin, rozmarinul şi maghiranul.

Băgăm friptura în cuptorul preîncălzit la 230° C pentru 20 minute.

După 10 minute, o întoarcem pe cealaltă parte şi o lăsăm să prindă o crustă aurie.

Adăugăm 1 cană din marinată, o acoperim cu folie de aluminiu şi o băgăm din nou la cuptor pentru o oră, de data aceasta la 180° C.

Din când în când, scoatem tava şi verificăm dacă a scăzut lichidul. Dacă mai este nevoie, adăugăm încă puţin lichid din marinată.

Când carnea este bine pătrunsă îndepărtăm folia de aluminiu şi o băgăm din nou la cuptor până se rumeneşte.

Din 10 în 10 minute stropim carnea cu sosul din tavă.

Separat, dizolvăm 50 g zahăr în jumătate de cană suc de lămâie proaspăt stors şi 2 linguri de brandy.

Adăugăm acest sos fripturii rumene şi mai lisăm la cuptor până se caramelizează.

Scoatem carnea din cuptor, o lăsăm 10-15 minute acoperită cu o folie de aluminiu, după care o putem tăia şi servi.

Ornăm platoul cu felii de lămâie, crenguţe de rozmarin şi boabele unei rodii.

Servim friptura stropită cu caramelul de lămâie şi brandy alături de un pahar de vin roşu.

 

Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • friptura de porc

1 comentariu

  1. Interesanta friptura asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.