Friptură de porc cu farofa

Printeaza

O reteta simpla de friptura de porc cu farofa din: muschi de porc, usturoi, otet, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi, rosii, salam picant si manioc.

Ingrediente:Friptura de porc cu farofa

  • 1 kg muschi de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri otet
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 pahar cu apa
  • 1 foaie de dafin
  • piper negru
  • sare

pentru farofa:

  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 4 rosii
  • 150 g salam picant
  • 4 linguri manioc (sau amidon)
  • 6 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 ceasca de apa
  • sare

pentru decor:

  • frunzulite de patrunjel

 

Mod de preparare:

Amestecă cu mixerul usturoiul curăţat, oţetul, foaia de dafin sfărâmată, uleiul de măsline, un praf de sare şi piperul râşnit. Introdu carnea în marinata obţinută şi las-o la frigider circa 6 ore.

Aşază într-o cratiţă mare carnea împreună cu mari­nata, acoper-o cu un capac şi pune-o la fiert, la foc mic, până când scade tot sosul.

Râcâie depunerile de pe fundul cratiţei, adaugă apă şi fierbe carnea în continuare până când se înmoaie (dacă este nevoie, adaugă puţină apă în aşa fel încât să rămână puţin sos).

Prepară farofa: incinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte ceapa tocată până când se înmoaie. Pune toate celelalte in­grediente şi prăjeşte-le puţin, apoi adaugă apa şi amestecă bine.

Taie carnea felii, aşază-le pe farfurii şi toarnă peste ele farofa. Decorează cu frunzuliţe de pătrunjel şi serveşte preparatul cald.

Friptură de porc cu farofa

Friptura de porc cu farofa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.