Friptură de porc cu castane

Printeaza

Se taie cubuleţe 100 g pâine toast fără coajă. Se toacă 1 ceapă franţuzească şi se căleşte în 2 linguri unt. Se bat 6 linguri smântână cu 1 ou şi se amestecă împreună cu ceapa franţuzească, 1 lingură pătrunjel tocat, cuburile de pâine, sare, piper şi nucşoară.

Se adaugă 4 castane comestibile (în vid) tăiate cubuleţe. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se şterge 1 bucată de cotlet de porc cu coaste (cca 1,2 kg); carnea se desprinde uşor de-a lungul oaselor cu un cuţit subţire. Se taie un buzunar şi se umple cu amestecul de pâine.

Se închide şi se leagă friptura cu aţă; se sărează şi se piperează. Se curăţă şi se taie bucăţi 3 morcovi. Se taie felii 1 ceapă. Friptura se prăjeşte de jur-împrejur, într-o cratiţă cu 3 linguri untură încinsă, la foc iute.

Se repartizează în jurul ei morcovii, ceapa, 200 g castane şi 2 foi de dafin. Se mai coace la cuptor 60 min., în timp ce este stropită cu cca 400 ml supă. După primele 50 min. de coacere, se poate acoperi cu folie de aluminiu, pentru a nu se usca şi a nu se rumeni prea tare.

Friptură de porc cu castane

Friptură de porc cu castane

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.