Friptură picantă cu rozmarin

Printeaza

Friptură picantă cu rozmarin din: muschi de porc, usturoi, busuioc, boia iute, rozmarin, zeama de portocala, apa, coniac, ulei, unt, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_picanta_cu_rozmarin

  • 1 kg muschi de porc
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 2 lingurite boia iute
  • 5 tije de rozmarin verde sau uscat maruntit
  • zeama de la o portocala
  • 100 ml apa
  • 50 ml coniac
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • tije de rozmarin verde

 

Mod de preparare:

Cureţi carnea de pieliţe şi o speli bi­ne. Tai muşchiul în două, fără să le separi în bucăţi, şi netezeşti puţin cu ciocanul de şniţele. Presari busu­ioc mărunţit, rozmarin, rulezi car­nea şi o legi cu aţă. Ungi carnea cu un sos preparat în prealabil din zea­ma de la o portocală cu apă şi ustu­roi proaspăt tocat.

Adaugi rozmari­nul tocat sau pisat în mojar, busu­iocul, boiaua, uleiul, sarea şşi piperul, după gust, şi laşi carnea la irece, aco­perită, două ore.

O aşezi într-o tavă unsăi cu unt, torni marinata, acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute, înlături folia, torni coniacul şi mai laşi 30 de minute, ca să se rume­nească. Serveşti friptura tăiată felii, decorată cu tije de rozmarin verde.

Friptură picantă cu rozmarin

Friptura_picanta_cu_rozmarin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.