Friptura persana de miel

Printeaza

Friptura persana de miel din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, chimion, zahar din melasa, ulei, lamaie, rodie, paine, macris, ceapa rosie si patrunjel.

 

Friptura_persana_de_miel

Ingrediente:

  • 3 cepe curăţate şi tăiate în felii subţiri
  • 3 căţei de usturoi curăţaţi şi feliaţi
  • 1,6 kg pulpă de miel fără piele
  • 1 linguriţă cu chimion măcinat
  • 4 linguri cu zahăr din melasă
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • sucul de la 1 lămâie

Pentru a servi:

  • 100 g seminţe de rodie
  • felii de pâine încălzite
  • salată (măcriş, ceapă roşie, frunze de pătrunjel şi ulei de măsline)

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 160°C. Intr-o tavă, pune ceapa şi usturoiul şi aşază carnea deasupra.

Intr-un castron mic amestecă chimionul cu zahărul, uleiul .şi sucul de lămâie. Stropeşte mielul cu această compoziţie.

Toarnă 300 ml apă în castron pentru a aduna tot ce a rămas şi toarnă apoi apa în jurul cărnii.

Acoperă tava cu folie de aluminiu şi coace carnea timp de 3 ore. Scoate folia şi mai coace încă 30 de minute, până se rumeneşte.

Lasă carnea să se răcească câteva minute, apoi înlătură eventualele bucăţi de grăsime.

Presară seminţele de rodie deasupra. Serveste carnea scoasa de pe os, cu paine, alaturi de salata.

 

Friptura persana de miel

Friptura_persana_de_miel

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.