Friptură de miel

Printeaza

O reteta de friptura de miel din: muschi de miel, ceapa, stafide, migdale, ulei de masline, apa, ceai negru, praf de ghimbir, sofran, scortisoara, sare si piper.

Ingrediente:Friptură de miel

  • 1,5 muschi de miel
  • 2 cepe
  • 80 g stafide
  • 80 g migdale curatate
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 pahar cu apa
  • 2 plicuri ceai negru
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir
  • 1 varf cutit sofran
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prepară ceaiul şi pune stafidele în el ca să se înmoaie. Curăţă ceapa şi tai-o julien. Incinge uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte carnea pe toate părţile. Când s-a rumenit, pune ceapa, adaugă 1 pahar cu apă şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Adaugă ghimbirul, şofranul, scorţişoara, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă to­tul să fiarbă, la foc mic, timp de o oră. Cu câteva minute înainte de a fi gata, pune stafidele scurse şi lasă sosul să se îngroaşe. Intre timp, prăjeşte mig­dalele într-o tigaie neaderentă, fară ulei.

Taie carnea felii, aranjează-le pe un platou şi toarnă peste ea sosul; presară migdalele şi serveşte friptura caldă.

Friptură de miel

Friptură de miel

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.