Friptură de miel cu cuşcuş

Printeaza

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Amesteca 900 g carne de miel, tăiată bucăţi cu câte 1 lingura de mentă tocată, pătrunjel şi 1 linguriţă pastă harissa. Prăjeste carnea in 1 lingură ulei şi apoi stinge cu 100 ml vin roşu. Fierbe carnea la foc mic, înăbuşit, până când se frăgezeşte, adăugând câte puţină apă din când în când.

Combină 250 ml iaurt integral cu 1 castravete curăţat de coajă şi tăiat felii, 1 căţel de usturoi zdrobit. Păstrează deoparte. Intr-un bol, combină 200 g cuşcuş cu 1 linguriţă pastă harissa, zeama de la 1 lămâie şi 400 ml supă limpede de legume. Acoperă cu film alimentar şi lasă să stea deoparte 10 minute.

Adaugă 400 g gogoşari muraţi, tăiaţi felii, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat şi mentă şi serveşte cu jumătate din cantitatea de carne şi jumătate din sosul de iaurt.

Friptură de miel cu cuşcuş

Friptura de miel cu cuscus

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.