Friptura marinata de miel la gratar

Printeaza

Friptura marinata de miel la gratar din: pulpa de miel, patrunjel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, scortisoara, chimen.

 

Ingrediente:Friptura_marinata_de_miel_la_gratar

  • 1,5 0 2 kg pulpa de miel, desfacuta intr-o bucata plata
  • patrunjel proaspat, tocat pentru presarat

pentru marinata:

  • 3 catei de usturoi, zdrobit
  • 4 linguri rozmarin, tocat
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la 2 lamai
  • 4 linguri miere
  • 2 lingurite scortisoara – optional
  • 2 lingurite chimen maicnat

 

Mod de preparare:

Combină ingredientele pentru marinată. Întinde bucata de carne pe suprafaţa de lucru şi unge şi masează cu marinata, ca să se pătrundă. Lasă la rece 1 oră.

Infige ţepuşe metalice în partea mai groasă, presară sare şi piper şi dă la grătarul încins la temperatură potrivită 15 min pe fiecare parte.

După ce se pătrunde complet, înfăşoară friptura în folie de aluminiu şi lasă să stea deoparte 15 min.

Pune marinata rămasă la foc 5 min pentru a obţine o pastă de glazură lipicioasă.

Aşază friptura pe o suprafaţă de tăiat, îndepărtează ţepuşele, taie bucăţi mari şi serveşte cu sosul rezultat din marinată şi presărată cu verdeaţă.

Friptura marinata de miel la gratar

Friptura_marinata_de_miel_la_gratar

Pofta buna!

 

 

 

retete

Friptura de miel cu piure de cartofi si spanac

Friptura de miel cu piure de cartofi si spanac din: fripturi de miel, pasta de rosii, ardei iuti, cartofi noi, spanac, unt, sare, piper. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De asemenea, este o […]

retete

Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

Friptură de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi din: carne de miel, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper. Carnea de miel este o sursă bogată de nutrienți esențiali, precum proteinele, vitaminele B și mineralele precum fierul, zincul și seleniul. De asemenea, conține acid linoleic conjugat (CLA), un tip de acizi grași cu proprietăți […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.