Friptura inabusita de miel

Printeaza

Friptura inabusita de miel din: pulpa de miel, sare, piper, ulei de masline, frunze de dafin, vin alb, supa de legume sau de miel, ceapa, morcovi si usturoi.

 

Friptura_inabusita_de_miel

Ingrediente:

  • 2 kg pulpă de miel dezosată
  • sare şi piper negru
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • câteva frunze de dafin
  • 200 ml vin alb sec
  • 600 ml supă de legume sau de miel
  • 400 g ceapă decojită
  • 4 morcovi mari, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi
  • 1 căţel de usturoi întreg, curăţat şi tăiat în jumătate pe lăţime

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 220°C. Asezonează mielul, unge-l cu ulei, pune-l într-o oală mare şi frige-l 30 de minute.

Redu temperatura cuptorului la 130°C. Adaugă în oală frunzele de dafin, vinul şi supa, acoperă etanş cu un capac şi coace-l la cuptor timp de 3 1/2 ore.

Scoate mielul din cuptor şi lasă-l să se răcească. Când vrei să termini de gătit, încălzeşte din nou cuptorul la 130°C.

Scoate grăsimea care s-a format deasupra. Pune oala pe foc şi adu supa la fierbere. Adaugă ceapa, morcovii şi usturoiul.

Acoperă şi găteşte pulpa la cuptor încă 3 ore, până când carnea cade de pe os.

Scoate carnea din oală şi serveşte-o alături de legume

Pentru sos, toarnă supa rămasă într-o tigaie şi stoarce usturoiul de pulpă.

Adu la fierbere pana cand supa se reduce la 300 ml. Asezoneaza, apoi strecoar-o.

 

Friptura inabusita de miel

Friptura_inabusita_de_miel

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.