Friptura in stil asiatic

Printeaza

Friptura in stil asiatic

Friptura in stil asiatic din: orez, sare, porc, piper, ardei gras, ananas, ulei, sos dulce acrisor.

Ingrediente:

  • 125 g orez
  • sare
  • 2 fripturi de porc
  • piper
  • 1 ardei gras mic, roşu
  • 1 ardei gras verde
  • 1/2 cutie ananas felii (117 g)
  • 1 lingură ulei
  • 1 borcan (400 ml) sos chinezesc dulce acrişor

 

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe amba­laj. Spălaţi carnea cu apă rece, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi condlimentaţi-o cu sare şi piper.

Pregătiţi ardeii, apoi scurgeţi ananasul, tăiaţi-le cuburi şi amestecaţi-le. Aşezaţi-le pe o jumătate din fiecare bucată de carne, împăturiţi-o şi prindeţi-o cu scobitori.

Incingeţi uleiul într-o tigaie mare şi prăjiţi acolo carnea 5-10 minute pe ambele părţi. Luaţi cele două bucăţi din tigaie şi păstraţi-le calde.

Turnaţi sosul în grăsimea rămasă în tigaie şi fierbeţi, ameste­când continuu. Răsturnaţi orezul într-o strecurătoare, lăsaţi-l să se scurgă şi serviţi-l alături de carnea, ananas şi ardei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.