Friptura de gasca in sos

Printeaza

Friptura de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa, piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si patrunjel.

Ingrediente:

  • 800 g pulpa de gasca
  • maghiran
  • oregano
  • sare grunjoasa
  • piper mozaic boabe si macinat
  • 150 ml vin rosu
  • ulei de masline
  • 400 g dovleac
  • 50 g unt
  • orez pentru garnitura
  • 2 morcovi
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se amestecă oregano, maghiran, piper, sare, ulei şi unt topit şi se ung bucăţile de carne. Se bagă în cuptor, la foc potrivit, şi se stropesc din când în când cu sosul din tavă.

Separat, se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se scoate apoi, se scurge şi se pasează. Piureul se toarnă peste carnea din tavă.

Orezul se fierbe cu morcovii. La final, se pune şi pătrunjelul tocat. Pulpele de gâscă se servesc cu sosul de dovleac şi cu orez.

Friptura de gasca in sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.