Friptura din pulpa de porc cu crema de gutui

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare.

Ingrediente:Friptura din pulpa de porc cu crema de gutui

  • 1 kg pulpă slabă de porc
  • 3 gutui
  • 2 pahare de vin alb sec
  • 3 linguri de miere
  • 1 rămurică de salvie
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 2-3 rămurele de cimbrişor
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriţă de muştar picant, măcinat
  • 1/2 lămâie
  • 40 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Tocaţi mare salvia, rozmarinul şi dafinul, după ce le-aţi spălat bine. Puneţi bucata de carne într-o tavă unde să aibă loc întinsă, ungeţi cu miere şi presăraţi deasupra ierburile aromatice; stropiţi .cu vin alb sec, acoperiţi şi lăsaţi la marinat 3 ore, nu în frigider, dar la rece.

Intre timp, curăţaţi de coajă gutuile, tăiaţi-le bucăţi scoţând cotorul şi puneţi-le la fiert într-o crăticioară cu jumătate de pahar de apă şi cu sucul de la jumătate de lămâie; cam după o oră, când gutuile vor fi foarte moi, stingeţi focul, treceţi-le prin sită şi condimentaţi-le cu praf de muştar, amestecând bine.

Scurgeţi de zeamă pulpa de porc, puneţi-o pe un tocător şi ungeţi-o bine cu compoziţia de gutui; rulaţi carnea şi legaţi-o cu sfoară de bucătărie.

Intr-o tigaie încăpătoare, topiţi untul şi rumeniţi friptura, întorcând-o de mai multe ori pe toate părţile, în aşa fel încât să se coloreze uniform; săraţi doar un pic.

Băgaţi apoi tava în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C şi lăsaţi-o 1 oră şi 30 de minute. Aduceţi friptura la masă, feliată parţial, pe o tavă de servit, ornată cu feliuţe crude de gutui şi cu rămurele de cimbrişor.

Friptura din pulpa de porc cu crema de gutui

Friptura din pulpa de porc cu crema de gutui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.