Friptura din muschiulet de vita

Printeaza

Friptura din muschiulet de vita din: muschiulet de vita, oua, sos, vin, faina, untura, sare, piper.

 

Ingrediente:Friptura din muschiulet de vita

  • 1 kg muşchiuleţ
  • 3 ouă
  • 50 ml sos brun
  • 300 ml vin roşu
  • sare
  • piper
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri untură

 

Mod de preparare:

Ouâle se fierb tari, se curăţă şi se taie câte un căpăcel din ambele capete.

Bucata de carne se înţeapă în lungime şi, cu vârful cuţitului, se fac două orificii, care se lărgesc suficient de mult pentru ca în interior să încapă cele două ouă.

După ce se introduc ouăle, orificiile se închid, prinzându-le marginile cu scobitori.

Bucata de carne se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în untura încinsă.

Se mută apoi carnea într-o tavă cu pereţii mai înalţi, se toarnă sosul brun, vinul, se condimentează cu sare şi piper, după care se coace la foc moderat.

In timpul coacerii, se stroppeşte, din când în când, cu sosul din tavă.

După ce carnea s-a înmuiat, se scoate din tavă şi se taie felii, care se păstrează la cald până, în momentul servirii.

Intr-o tigaie see prăjeşte făina (fără ulei), se drege cu sosul brun din tavăi, apoi se lasă pe foc 5-7 minute, până capătă consistenţă.

Sosul se toarnă peste feliile de carne chiar înainte de servire şi preparatul se garniseşte cu cartofi natur.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de vita cu tamarind

Friptura de vita cu portocala si ghimbir

Friptura de vita cu portocala si ghimbir din: friptura, zeama de portocale, ghimbir, ulei, sos de soia, miere, sherry, orez. Ingrediente: 4×175 g friptură de vita zeama de la 2 portocale 3 cm ghimbir răzuit 1/2 linguriţă ulei de susan 1 lingură sos de soia 1 linguriţă miere 1 linguriţă sherry sau coniac 4 bucati […]

 

Friptura_de_vita_cu_roinita

Friptura de vita cu roinita

Friptura de vita cu roinita din: orez, varza, cotlet de vita, otet, ulei, roinita, ceapa, sos de soia, spanac, coriandru. Ingrediente: 200 g orez basmati 1/4 varză albă, tocată 1 morcov, răzuit 1 1/2 linguri ulei de susan 2 linguri oţet de mere 4 bucati cotlet de vită 1 lingură ulei de floarea soarelui, plus pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.