Friptura delcioasa de vita

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura de vita cu: carne de vita, morcovi, cartofi, pastarnac, ardei gras, verdeata, foi de dafin, usturoi, sare.

Ingrediente:

  • 1kg carne de vacă
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 păstârnaci
  • 2 ardei graşi
  • verdeaţă
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare

 

Mod de preparare:

 

Pui carnea în apă fierbinte şi fierbi până devine aproape fragedă. Adaugi legumele şi le mai laşi să fiarbă.

Când carnea e bine fiartă o scoţi şi o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri de ulei, sare şi puţină zeamă în care a fiert şi laşi să fiarbă înăbuşit la cuptor până se rumeneşte frumos.

Legumele fierte le treci prin sită, le subţiezi cu supa răma­să până capătă consistenţa unui sos.

Adaugi 2 linguri de bulion de roşii, o foaie de dafin şi ustu­roi, sare şi fierbi puţin. Apoi adaugi 2 linguri de ulei şi verdeaţa tocată. Când serveşti la masă, adaugi sosul peste carne.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.