Friptura de vitel la cuptor

Printeaza

Friptura de vitel la cuptor din: pulpa de vitel, usturoi, cimbru, ulei, vinete, ardei, sare, piper.

Ingrediente:Friptura de vitel la cuptor

  • 1,5 kg pulpă de viţel
  • 2 cătei usturoi
  • 1 lingură cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 2-3 vinete foarte mici
  • 2 ardei graşi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă usturoiul pisat, cimbrul si o lingură de ulei si se unge carnea cu pasta rezultată. Se asezonează cu sare si piper.

Se asază carnea într-o tavă de cuptor si se tine 50 de minute pentru o carne mai în sânge, 60 de minute pentru coacere medie si 70 de minute pentru o friptură bine făcută.

Se ung si legumele tăiate cu ulei si se aşază în tavă la jumătatea coacerii. Se scoate tava cu friptură din cuptor, se înveleste cu folie de aluminiu si se lasă 15 minute înainte de a se servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.