Friptura de vitel in crusta

Printeaza

Friptura de vitel in crusta din: pulpa de vitel, sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel verde.

Ingrediente:Friptura_de_vitel_in_crusta

  • 1 kg pulpă de vițel
  • sare
  • piper
  • 25 g unt
  • 200 ml supă
  • 1 chiflă veche de-o zi
  • 50 g migdale
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 fir rozmarin
  • 1 mână pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se fasonează carnea: se taie astfel încât să ia naștere o singură felie, groasă. Se pasează pâinea zdrobită cu migdale, usturoi și unt moale; se adaugă pătrunjel tocat, sare și piper.

Se sărează și se piperează carnea și se unge cu jumătate din cantitatea de umplutură. Se rulează și se fixează bine, cu scobitori, cleme sau ață.

Se așază friptura într-o tavă și se toarnă supă, se acoperă tava cu un capac sau cu folie de aluminiu și se dă la cuptor cca 1 oră. Apoi se descoperă, se presară deasupra restul de amestec de migdale, rozmarinul și se stropește cu zeamă din tavă.

Se presează crusta și se mai coace fără capac cca 10 minute, să se rumenească.

Friptura de vitel in crusta

Friptura_de_vitel_in_crusta

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Friptura de vitel imi place la nebunie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.