Friptura de vitel cu sos special

Printeaza

Friptura de vitel cu sos special din: pulpa de vitel, slanina, praz, morcov, frunza de telina, frunze de patrunjel, unt, faina, supa, vin, coniac, ceapa, foaie de dafin, sare, piper. fara poza

Ingrediente:Friptura_de_vitel_cu_sos_special

  • 1 kg pulpa de vitel
  • 150 g slanina
  • 1 fir de praz
  • 1 morcov
  • 1 frunza de telina
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 100 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • 400 ml supa

Ingrediente pentru marinata:

  • 100 ml vin sec
  • 100 ml coniac
  • 1 morcov
  • 1 frunza de telina
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tai slanina feliute, apoi impanezi carnea cu slanina. Pui carnea si slanina intr-un vas, adaugi foaia de dafin, torni vinul si o mai intorci.

Toci morcovul si prazul, telina si patrunjelul, apoi le rumenesti in 80 g unt. Scoti carnea din marinata si o adaugi legumelor. Prepari marinata din ingredientele de mai sus.

Rumenesti carnea uniform, o stropesti cu marinata, apoi torni supa fierbinte. In putina apa rece desfaci faina alba si o amesteci cu supa si carnea.

Mai lasi pe foc cam 10 minute sau pana capata consistenta. La servire, feliezi carnea, iar deasupra torni sosul de legume.

Friptura de vitel cu sos special

Friptura_de_vitel_cu_sos_special

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.