Friptura de vitel aromata

Printeaza

Friptura de vitel aromata din: carne de vitel, usturoi, pasta de rosii, ulei de masline, supa de legume, vin alb, dafin, cuisoare, sare si cimbru

Ingrediente:Friptura_de_vitel_aromata

  • 500 g carne de viţel
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 300 ml supă de legume
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuişoare
  • sare
  • cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea, o baţi uşor cu ciocanul pentru şniţele, având grijă să nu o subţiezi prea tare, ci doar să se frăgezească. Ungi carnea cu usturoiul zdrobit, o presari cu sare după gust şi o laşi să stea 20 de minute în frigider.

Aşezi carnea într-o tavă înaltă, o stropeşti cu ulei, torni peste ea supa de legume, pasta de roşii, presari cuişoarele, foile de dafin şi cimbru uscat după gust, apoi introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 45 de minute, până se rumeneşte. La jumătatea timpului de preparare, scoţi tava şi torni vinul.

Serveşti friptura caldă, alături de cartofi natur şi sote de morcovi.

 

Friptura de vitel aromata

Friptura_de_vitel_aromata

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.