Friptura de vita inabusita

Printeaza

Friptura de vita inabusita din: spata de vita, morcovi, ceapa, usturoi, unt, ulei, cimbru, busuioc, oregano, rozmarin, ardei, piper, sare, fasole verde.

Ingrediente:Friptura de vita inabusita

  • 1,5 kg spată de vită
  • 500 g morcovi
  • 2 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • 200 ml vin roşu
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de cimbru
  • 1 legătură de busuioc
  • 1 legătură de oregano
  • 2-3 fire de rozmarin
  • 1 linguriţă de ardei roşu
  • 1 linguriţă de boabe de piper negru
  • 4 linguri sare de mare

Pentru garnitură:

  • 300 g fasole verde unt pentru înăbuşit

 

Mod de preparare:

Pasaţi într-un blender electric sarea, piperul negru, cimbrul, busuiocul, piperul roşu, rozmarinul şi oregano. Asezonaţi carnea cu acest amestec de condimente.

Incingeţi untul şi uleiul într-o oală cu mânere rezistente la temperaturi ridicate. Prăjiţi carnea pe toate părţile, până când capătă o culoare auriu- maronie.

Luaţi carnea din oală şi, în aceeaşi grăsime, prăjiţi usturoiul presat, ceapa feliată şi morcovii tăiaţi grosier până când se caramelizează. Turnaţi vinul, aşezaţi carnea la loc, puneţi capacul, apoi introduceţi oala în cuptorul preîncălzit la 100°C. Lăsaţi-o în cuptor 8-10 ore.

Clătiţi, curăţaţi fasolea verde şi gătiţi-o la abur 10- 15 minute. Căliţi-o apoi în puţin unt. Când este gata, tăiaţi carnea în felii şi serviţi-o cu garnitură de fasole verde.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.