Friptură de vită cu salată mixtă

Printeaza

O reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Friptură de vită cu salată mixtă

  • 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm
  • sare grunjoasă

pentru salată:

  • 1 salată verde
  • 1 cicoare roşie (radicchio)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Dacă foloseşti pentru grătar o placă striată din fontă, presar-o cu o mână de sare grunjoasă. Pune carnea pe grătar după ce i-ai făcut trei incizii, la distanţe egale, în gră­simea care o înconjoară.

Intre timp, spală, zvântă şi taie salata şi cicoa­rea. Pune-le într-un castron. Frige carnea câte 5 minute pe fiecare parte, întorcând-o o singură dată; pune-o pe un fund de lemn şi taie-o. Aşaz-o încă 1 minut pe grătar şi serveşte-o aranjată frumos peste salată, stropită în prealabil cu ulei de măsline, şi condimen­tează cu sare.

Este bine să aşezi carnea pe grătar imediat ce ai tăiat-o felii pentru a se închide capilarele sub acţiunea căldurii, în felul acesta sucul rămânând în interior în totalitate.

Friptură de vită cu salată mixtă

Friptură de vită cu salată mixtă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.