Friptura de vita cu rosii

Printeaza

Friptura de vita cu rosii din: carne de vita, rosii, supa, vin rosu, piper, sare, unt, ulei, patrunjel verde si ceapa.

Ingrediente:Friptura_7

  • 1 kg de carne de vita sau vitel (pulpa sau snitele gata portiaonate)
  • 500 gr de rosii bine coapte sau 1 cutie de rosii in bulion decojite
  • 200 ml supa
  • 100 ml vin rosu
  • piper
  • sare
  • 50 gr de unt
  • ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Carnea se taie felii si se bate ca pentru snitel. Se sareaza si se pipereaza. Ceapa se toaca solzisori si se pune la calit la foc mic in ulei. Cand devine sticloasa se scoate din ulei cu o paleta. In uleiul ramas se pune carnea la prajit. Se intoarce pe ambele parti si dupa ce s-a patruns putin se adauga rosiile taiate felii, ceapa, supa, vinul si untul.

Se lasa la fiert la foc mic pana cand se inmoaie bine carnea. Se scoate carnea pe un platou, se strecoara sosul si se pune peste friptura. Se presara patrunjel tocat si se serveste impreuna cu piure de cartofi.

 

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Sa-mi pregatesti o portie

  2. O adevarata nebunie de arome e friptura asta de vita cu rosii

  3. Buna friptura asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.