Friptura de vita cu roinita
PrinteazaFriptura de vita cu roinita din: orez, varza, cotlet de vita, otet, ulei, roinita, ceapa, sos de soia, spanac, coriandru.
- 200 g orez basmati
- 1/4 varză albă, tocată
- 1 morcov, răzuit
- 1 1/2 linguri ulei de susan
- 2 linguri oţet de mere
- 4 bucati cotlet de vită
- 1 lingură ulei de floarea soarelui, plus pentru uns
- 2 codiţe de roiniţă, tocate
- 2 linguri sos de soia light
- 3 fire ceapă verde, tăiate
- 2 mâini de spanac fraged
- o mână coriandru, tocat
Mod de preparare:
Fierbe orezul în apă cu sare, conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Combină varza, morcovul cu jumătate din uleiul de susan şi jumătate din oţet ca să prepari salata.
Unge carnea cu ulei. Incinge grătarul din fontă şi frige-le 2-3 minute pe fiecare parte, depinde de grosimea lor şi de preferinţă.
Lasă să stea deoparte până când prepari orezul.
Incinge uleiul şi prăjeşte codiţele de roiniţă (mentă dulce) 1 minut, adaugă ceapa verde, stinge cu sosul de soia, orezul fiert şi ţine pe foc, amestecând continuu 2 minut.
Adaugă spanacul amestecă şi fine pe foc 1 minut, adaugă corinadrul. Taie friptura felii şi serveşte cu orez şi salată.
Friptura de vita cu roinita
Pofta buna!