Friptura de vita cu arahide si chilli

Printeaza

Friptura de vita cu arahide si chilli din: vrabioara de vita, ceapa rosie, ardei rosu, ulei de floarea soarelui, sos hoisin, vin de orez, salata verde, arahide si chilli.

Ingrediente:Friptura_de_vita_cu_arahide_si_chilli

  • 500 g vrabioara sau muschi de vita, taiat felii
  • 1 ceapa rosie, taiata julien
  • 2 buc ardei rosu, taiat felii subtiri
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 ml sos hoisin – optional
  • 3 linguri vin de orez sau coniac
  • 1 salata verde sau cateva foid e varza
  • 50 g arahide, rumenite, zdrobite
  • 1-2 lingurite chilli – optional

 

Mod de preparare:

Intr-un bol combina carnea, ceapa, ardeiul si stropeste cu 1 lingura ulei. Amesteca pentru a se unge uniform. Incinge uleiul ramas intr-un wok la foc mare si rumeneste friptura pe ambele parti 2 minute. Adauga sosul hoisin si vinul sau coniacul si lasa sa fiarba la foc mic 45 de minute, pana cand sosul scade si se ingroasa.

Serveste friptura asezata in foile de salata sau de varza, presarata cu arahide si chilli.

Friptura de vita cu arahide si chilli

Friptura_de_vita_cu_arahide_si_chilli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.