Friptura de pui cu bere blonda
PrinteazaFriptura de pui cu bere blonda din: pui, bere, sare, piper, usturoi, ceapa, mar, ulei.
- 1 pui întreg
- 4 aripioare de pui
- 4 copane
- 1 l bere blondă
- sare
- piper
- 4-5 căţei de usturoi
- 1/2 ceapă
- 1 măr
- ulei
Mod de preparare:
Carnea spălată şi ştearsă cu prosop absorbant o sărezi şi o piperezi. Pui carnea la prăjit în ulei, într-o tigaie cu pereţii mai inalţi.
Frigi carnea pe o parte şi pe cealaltă, adaugi apoi berea, pui usturoiul tăiat rondele, ceapa şi mărul tăiate felii. Acoperi vasul cu capac şi laşi să fiarbă la foc potrivit, până scade lichidul.
Scoţi carnea şi o aşezi într-o tavă, pe care o dai la cuptor pentru 10-15 minute.
Pofta buna!