Friptură de porc

Printeaza

Friptură de porc din: gem de mere, suc de lamaie, piper, slanina, sorici, unt, cuisoare.

 

Ingrediente:Friptură de porc

  • 4 linguri gem de mere
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 1 vârf piper cayenne
  • 1,5 kg carne de porc cu slănină şi şorici
  • 1 lingură unt topit
  • cca. 5 g cuişoare pentru aromă

 

Preparare:

Incălziţi gemul de mere într-un vas mic, apoi amestecaţi-l împreună cu piperul cayenne şi cu sucul de lămâie, formând astfel o glazură.

Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie şi, cu ajutorul unui cuţit de bucătărie, crestaţi şoriciul în forma unor rombuleţe.

Incingeţi cuptorul la 170°C. încingeţi şi untul într-un vas mai mare şi prăjiţi acolo carnea pe toate părţile.

După aceea, lăsaţi-o să se răcească puţin şi presăraţi cuişoare în crestăturile rombuleţelor.

Aşezaţi carnea din nou în tigaie şi turnaţi circa 200 ml apă.

Ungeţi friptura cu sosul preparat anterior şi băgaţi-o la cuptor circa 90 de minute.

Inainte de a o servi, respectiv de a o tăia, lăsaţi-o să se liniştească puţin.

Foarte bine în această situaţie se potriveşte o salată verde.

Friptură de porc

Friptură de porc .jpg

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Friptura de porc cu sos de zmeura

Friptura de porc cu sos de zmeura

Friptura de porc cu sos de zmeura din: fileuri de porc, zmeura, mustar, cimbru, ulei, zahar, sare, piper. Ingrediente: 2 fileuri de porc 200 g zmeură 1 limetă 1 lingură muştar 2 fire de cimbru 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă de zahăr sare şi piper negru după gust   Mod de preparare: Pasaţi […]

Friptura de porc cu prune si caise

Friptura de porc cu prune si caise

Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 20 de prune uscate 14-16 caise uscate 2 cepe 200 g miez de nucă 2 linguri cu unt 1 lingură cu scorţişoară pulbere 1 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu piper […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Friptura de porc cu gem de mere – hm, suna foarte bine. O sa gatesc si eu asa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.