Friptura de porc inabusita cu cartofi gratinati

Printeaza

Friptura de porc inabusita cu cartofi gratinati din: carne, cartofi, ulei, fain, cascaval, smantana, lapte, oua, vin, unt, sare, piper.

Ingrediente: Friptura de porc inabusita cu cartofi gratinati

  • 1.500 kg carne pentru fripturi
  • 2 kg cartofi
  • 200 ml ulei
  • 100 g făină
  • 100 g caşcaval
  • 100 g smîntînă
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 ml vin
  • 50 g unt
  • sare
  • piper după gust

 

Mod de preparare:
Carnea se spală, se sărează şi se pune într-o tavă la înăbuşit cu ½ din cantitatea de ulei şi adaos de apă sau supă.

Se introduce vasul la cuptor cca 60 minute. Spre sfârşitul înăbuşirii se stropeşte friptura cu vin, apoi se scoate, se porţionează, câte două bucăţi la porţie şi se păstrează în vasul respectiv la cald.
Cartofii se spală, se fierb în coajă, se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie rondele.

În lapte se adaugă făina şi uleiul rămas. Se amestecă şi se fierbe compoziţia cca 30 minute. Se lasă să se răcească şi se adaugă cartofii, ouăle bătute spumă, piper şi sare.

Se controlează gustul. Componentele se amestecă uşor şi se aşează într-o tavă unsă cu unt, deasupra se pune smântâna şi se presară caşcavalul ras.

Se introduce vasul la cuptor pentru gratinare. Cînd s-au gratinat pînă la rumenire se scoate vasul şi se
porţionează cartofii cu paleta în farfurii.

La servire se aşază friptura în farfurii, cu sosul respectiv,alături cu garnitura de cartofi gratinaţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.