Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

Printeaza

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze din: jeleu de mere, zeama de lamaie, piper rosu, unt, mar, coacaze, cimbru, rozmarin, unt, miere.

Ingrediente:Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

  • 4 linguri jeleu de mere
  • 4 linguri zea­mă de lămâie
  • un praf de pi­per roşu
  • 1,5 kg pulpă de porc cu şorici
  • 2 linguri unt topit
  • 1 măr
  • o mână de coacăze
  • 1 fir de cimbru si rozmarin
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri miere

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cupto­rul la 7/200 grade C. Intr-un vas, pe foc, încălzeşte jeleul de mere, adaugă zeama de lămâie şi piperul roşu. Şterge carnea cu hârtie ab­sorbantă şi crestează şoriciul romboidal.

Intr-un vas, pe foc, încinge untul topit şi rumeneşte carnea uniform, pe toate părţile. Pune-o în tava de friptură şi unge-o cu amestecul de jeleu. Adaugă 200 ml apă şi dă la cuptor 90 de ninute, având grijă să ungi, din cfnd în cândl, friptura cu sosul din tava.

Intre timp, curăţă mă­rul de coajă, taie-1 în sferturi şi în­depărtează cu grijă căsuţa semin­ţelor. Spală coacăzele sub jet de apă rece. Intr-un vas, pe foc, to­peşte untul şi sotează mărul şi coa­căzele.

Mărunţeşte rozmarinul şi cimbrul şi adaugă-le în vas, peste măr şi coacăze, împreună cu mie­rea. Ţine ingredientele pe foc pâ­nă când fructele se caramelizează uşor. Serveşte friptura de porc, tăiată felii, cu adaos de sos de me­re si coacăze.

Friptură de porc la cuptor cu sos de mere si coacăze

Friptura_de_porc_la_cuptor_cu_sos_de_mere_si_coacaze

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.