Friptura de porc in aluat frantuzesc

Printeaza

Friptura de porc in aluat frantuzesc din: unt, aluat frantuzesc, carne, oase, ou, morcovi, ceapa, sare, piper, cimbru, dafin.

Ingrediente:Friptura de porc in aluat frantuzesc

  • 100 gr.unt
  • 750 gr. aluat frantuzesc
  • 2 kg. carne
  • 1 os cu maduva
  • 1 ou
  • 2 buc. morcovi
  • o ceapa tocata fin sau rasa
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare:
Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati,
cimbru, foi de dafin, unt, 2 pahare mari cu apa si osul cu maduva.

Se lasa sa fiarba pina cind carnea este bine patrunsa. Se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul in foaie subtire, se pune bucata de carne, se intorc spre interior capetele foii de aluat, se ruleaza friptura in asa fel incit sa fie bine acoperita, se ung cu ou zonele de aluat, rupt eventual.

Se da friptura intr-o tava la cuptor pentru 15 minute, pina cind aluatul este aurit frumos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.