Friptura de porc cu sos gustos

Printeaza

Friptura de porc cu sos gustos din: file de porc, unt, sare, piper, bulion, rosii, morcov.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_sos_gustos

  • 1,2 kg file de porc
  • 150 g unt
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 2 linguri bulion
  • 4 rosii bine coapte
  • un morcov

 

Mod de preparare:

Carnea bine spalata si uscata apoi  pe un prosop absorbant de bucătărie se unge cu unt pe toată suprafaţa şi se asază în tava de cuptor.

Se presară cu sare şi piper si se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Se roteşte de pe o parte pe alta pentru a se rumeni uniform.

Apoi, se pun în tavă roşiile, bulionul şi morcovul tăiat rondele şi se toarnă apă cât să acopere legumele.

Se lasă la cuptor încă o oră, stropind din când în când friptura cu sosul din tavă. Se serveşte caldă.

Friptura de porc cu sos gustos

Friptura_de_porc_cu_sos_gustos

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Friptura de porc marinata la gratar

Friptura de porc cu cascaval

Friptura de porc cu cascaval din: pulpa de porc, slanina, cascaval, usturoi, sare, boia, piper. Ingrediente: 1 pulpă 200 g slănină afumată 200 g caşcaval ras usturoi sare boia dulce de ardei piper 1 cană cu smântână   Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe, desfaceţi-o de pe os, bateţi-o puţin cu lama cuţitu­lui, apoi puneţi […]

 

Friptura in sos tomat cu usturoi

Friptura de porc picanta

Friptura de porc picanta din: pulpa de porc, slanina afumata, cascaval, usturoi, boia, smantana, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1 pulpă de porc 200 g slănină afumată 200 g caşcaval ras 8-10 căţei de usturoi 1 linguriţă cu boia dulce de ardei 1 cană cu smântână sare 2 linguri cu ulei piper măcinat   Mod de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.