Friptura de porc cu orez – usor de preparat

Printeaza

Friptura de porc cu orez din: cotlet de porc, vin alb, miere, alune, orez, unt, piper, ardei capia, praz, ulei de floarea soarelui, usturoi, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_orez

  • 800 g cotlet de porc
  • 100 ml vin alb
  • o lingura miere
  • 100 g alune
  • 300 g orez cu bobul lung
  • 100 g unt
  • piper
  • 4-5 ardei capia
  • 1-2 fire praz
  • ulei de floarea soarelui
  • 3-4 catei usturoi
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Se condimentează cotletul cu sare şi piper.

Se aşază în tavă şi se stropeşte cu vin, se unge cu miere şi pe deasupra se aşază alunele.

Se acoperă şi se coace la foc mediu.

Separat, se fierbe orezul. Se adaugă untul la final şi se acoperă, ca să se înăbuşe.

Ardeii se spală şi se feliază împreună cu prazul.

Se călesc în uleiul de floarea-soarelui.

Se adaugă usturoi măcinat, doar pentru aromă.

După ce s-a făcut carnea, se feliază şi se serveşte cu garnitura de orez şi ardei.

Friptura de porc cu orez

Friptura_de_porc_cu_orez

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.