Friptura de porc cu orez si legume

Printeaza

Friptura de porc cu orez si legume din: ulei, spata de porc, ceapa, usturoi, faina, rosii, vin, ardei, masline, busuioc, unt, sofran, orez, sare, piper.

Ingrediente:Friptura_spaniola_de_porc_cu_orez

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 900 gr spată de porc dezosată, tăiată bucăţi
  • o ceapă mare, tăiată rondele
  • 2 căţei de usturoi
  • o lingură făină
  • 450 gr roşii, decojite şi tăiate cuburi
  • 175 ml vin roşu
  • o lingură busuioc proaspăt, tocat fin
  • un ardei gras verde, tăiat fâşii subţiri
  • 50 gr măsline umplute cu ardei sau gogoşar, tăiate pe din două
  • sare
  • piper negru măcinat
  • frunze de busuioc proaspăt, pentru ornat

Pentru garnitura de orez:

  • o lingură ulei de măsline
  • 25 gr unt
  • o ceapă mică, tocată mărunt
  • 1/4 linguriţă şofran
  • 250 gr orez cu bobul lung
  • 600 ml supă limpede de pui

 

Mod de preparare:

Preîncălziti cuptorul circa 15 minute înainte de a vă apuca de gătit.

Frigeţi carnea de porc la foc iute într-o cratiţă cu puţin ulei. Micşoraţi flacăra şi adăugaţi ceapa; după 5 minute puneţi şi usturoiul, apoi făina. Amestecaţi bine.

Adăugaţi roşiile apoi, puţin câte puţin, vinul. La sfârşit puneţi busuiocul tocat.

Băgaţi cratiţa în cuptor, la foc foarte mic, unde o veţi lăsa circa o oră, o oră şi jumătate; verificaţi tot timpul să nu rămână carnea fără sos (eventual acoperiţi cratiţa cu un capac).

După ce scoateţi carnea din cuptor, adăugaţi-i ardeiul şi măslinele şi mai lăsaţi pe foc, la flacără mică, încă 30 minute. Puneţi sare şi piper după gust.

Cât timp carnea stă la cuptor, preparaţi orezul. Incingeţi uleiul împreună cu untul într-o tigaie adâncă şi căliţi câteva minute ceapa tocată.

Adăugaţi orezul şi şofranul, amestecaţi bine, apoi turnaţi deasupra supa de pui şi, când începe să clocotească, acoperiţi cu un capac şi micşoraţi focul cât de mult se poate.

Lăsaţi să fiarbă astfel circa 15 minute, până când orezul este fiert şi supa a fost absorbită complet. Potriviţi gustul cu sare şi piper şi serviţi alături de friptură, ornat cu frunze de busuioc proaspăt.

Friptura de porc cu orez si legume

Friptura_spaniola_de_porc_cu_orez

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.