Friptura de porc cu mere si salvie
PrinteazaFriptura de porc cu mere si salvie din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti si legume.
- 1 lamaie, taiata pe jumatate
- 4 bucati muschiulet de porc, a cate 140 g fiecare
- 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier
- 3 mere, decojite si tocate
- 1 lingurita cu varf de zahar brun
- cartofi copti si legume verzi, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge grilul cuptorului pe treapta high. Da pe razatoare coaja unei jumatati de lamaie, apoi stoarce zeama din ambele jumatati.
Cresteaza bucatile de carne pe centru, taind aproape pana la capat, apoi deschide-le ca pe o carte. Aseaza-le intr-o tava, asezoneaza-le si presara coaja rasa de lamaie si 1 lingura de salvie.
Da totul sub grill timp de 8-10 minute, pana se patrunde carnea. In acest interval, intoarce o data bucatile de carne. Intre timp, pune zeama de lamaie intr-o craticioara. Adauga merele, salvie ramasa, zaharul si asezoneaza.
Adu la punctul de fierbere, amestecand incontinuu timp de 6 minute. Serveste sosul cu legumele verzi, carnea de porc si cartofii copti.
Friptura de porc cu mere si salvie
Pofta buna!