Friptura de porc cu mere si salvie

Printeaza

Friptura de porc cu mere si salvie din: lamaie, muschiulet de porc, frunze de salvie, mere, zahar brun, cartofi copti si legume.

Ingrediente:Friptura de porc cu mere si salvie

  • 1 lamaie, taiata pe jumatate
  • 4 bucati muschiulet de porc, a cate 140 g fiecare
  • 2 linguri frunze de salvie, tocate grosier
  • 3 mere, decojite si tocate
  • 1 lingurita cu varf de zahar brun
  • cartofi copti si legume verzi, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge grilul cuptorului pe treapta high. Da pe razatoare coaja unei jumatati de lamaie, apoi stoarce zeama din ambele jumatati.

Cresteaza bucatile de carne pe centru, taind aproape pana la capat, apoi deschide-le ca pe o carte. Aseaza-le intr-o tava, asezoneaza-le si presara coaja rasa de lamaie si 1 lingura de salvie.

Da totul sub grill timp de 8-10 minute, pana se patrunde carnea. In acest interval, intoarce o data bucatile de carne. Intre timp, pune zeama de lamaie intr-o craticioara. Adauga merele, salvie ramasa, zaharul si asezoneaza.

Adu la punctul de fierbere, amestecand incontinuu timp de 6 minute. Serveste sosul cu legumele verzi, carnea de porc si cartofii copti.

Friptura de porc cu mere si salvie

Friptura de porc cu mere si salvie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.