Friptură de porc cu ghimbir şi legume

Printeaza

Friptură de porc cu ghimbir şi legume din: taitei udon, sare, varza chinezeasca, ardei gras, morcovi, mazare mange tout, stiuleti de porumb, carne de porc, ghimbir, usturoi, ulei de susan, sos de soia, sos de peste.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_ghimbir_si_legume

  • 300 g taitei udon (taitei japonezi din grau)
  • sare
  • 400 g varza chinezeasca
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 150 g mazare mange tout
  • 150 g mini stiuleti de porumb din conserva
  • 500 g carne de porc taiata bucatele
  • 2-3 cm ghimbir proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de susan
  • 3-4 linguri sos de soia
  • 1-2 linguri sos de peste

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg.

Se curăţă legumele, se toacă varza şi se taie ardeiul gras. Se taie morcovii felii. Se taie jumătăţi păstăile de mazăre mange-tout.

Se scurg ştiuleţii de porumb şi se taie în două pe lung. Se spală carnea şi se şterge.

Se decojeşte bucata de ghimbir şi se toacă mărunt.

Se prăjeşte în wok împreună cu carnea 1-2 min. Se condimentează cu sos de soia şi sos de peşte.

Se adaugă varza şi se fierbe cca 2-4 min., amestecând. In final se adaugă pastele şi se amestecă; se repartizează totul în boluri şi se presară rondele de ceapă verde.

Friptură de porc cu ghimbir şi legume

Friptura_de_porc_cu_ghimbir_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.