Friptură de porc cu garnitură de ţelină

Printeaza

Friptură de porc cu garnitură de ţelină din: muschi de porc, usturoi, seminte de fenicul, oregano, maghiran, ulei de masline, suc de lamaie, sunca impanata, ceapa, radacina de telina, vin rosu.

Ingrediente:Friptura_de_porc_cu_garnitura_de_telina

  • 900 g muschi de porc
  • 6 catei de usturoi
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 150 g sunca impanata afumata, taiata cuburi
  • 200 g ceapa
  • 800 g radacina de telina curata
  • 400 ml vin rosu sec

 

Mod de preparare:

Se curăţă carnea de pieliţe şi se crestează într-un loc, cu un cuţit ascuţit. Se taie fâşii usturoiul şi se aşază în deschizătură; se leagă apoi carnea cu aţă, ca să nu se deformeze la cuptor.Se aşază într-o ceaşcă ierburile uscate şi se adaugă 3 linguri de ulei şi sucul de lămâie; se amestecă bine şi se unge carnea pe toate părţile. Se aşază într-o formă, se acoperă cu folie transparentă şi se dă la frigider 3 ore.

Se încinge restul de ulei într-o tigaie de fontă şi se prăjeşte şunca; se scoa­te din tigaie şi se aşază în altă tavă. In tigaie se adaugă cepele tăiate jumă­tăţi. Se prăjesc puţin, apoi se adaugă ţelina tăiată bucăţi şi se prăjesc împreună. După aceea amestecul de ceapă şi ţelină se transferă în vasul cu şuncă.

Se aşază apoi carnea în vasul cu ulei şi se prăjeşte pe toate părţile, la foc iute. Se transferă apoi carnea deasupra legumelor din tava cu şuncă. Se stinge cu vin; când începe să fiarbă, se adaugă carnea. Se acoperă tava cu folie de aluminiu. Se încinge cuptorul la 180 °C; se coace friptura 30 minute

Se reduce apoi temperatura din cuptor la 170 °C şi se mai coace friptura 75 min., timp în care se întoarce şi se stropeşte cu zeama g din tavă. Inainte de servire se înde­părtează aţa şi friptura se taie felii.

Friptură de porc cu garnitură de ţelină

Friptura_de_porc_cu_garnitura_de_telina

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Renunt la garnitura, dar friptura de porc o fac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.