Friptură de porc cu conopida

Printeaza

O reteta de friptura de porc cu conopida din: carne tocata, carne de porc, conopida, untura, ceapa, chimion, vin alb, jambon afumat, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocatFriptură de porc cu conopida ă
  • 250 g carne de porc
  • 500 g conopidă (sau varză albă)
  • 2 linguri untură
  • 2 cepe
  • 1 lingură chimion
  • 1 pahar vin alb
  • 8 felii jambon afumat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Indepărtează frunzele din exteriorul conopidei, desfa-o în bucheţele şi fierbe-o 10 minute în apă cu o lin­guriţă de sare. Poţi fierbe conopida şi în cuptorul cu microunde, punând-o într-un castron de sticlă cu 1/2 pahar cu apă; acoperă-1 cu folie alimentară şi ţine-1 18 minute la 750 W.

Topeşte untura într-un vas special pentru cuptorul cu microunde şi prăjeşte în ea ceapa tăiată bucăţi mai mari, adaugă carnea de porc tăiată bucăţi şi carnea tocată, ameste­că bine şi prăjeşte-le circa 5 minute.

Adaugă conopida, chimionul, sare şi piper, după gust, şi vinul alb. Lasă-le în cuptor încă 10 minute. Transferă totul într-o tavă unsă cu grăsime şi aşază deasupra feliile de jambon. Coace preparatul 10 minute în cuptorul. Serveşte imediat ce ai scos mâncarea din cuptor.

Friptură de porc cu conopida

Friptură de porc cu conopida

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.