Friptura de porc cu cartofi

Printeaza

Friptura de porc cu cartofi

Friptura de porc cu cartofi

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de porc
  • 2 kg cartofi
  • 200 ml ulei
  • 100 g făină
  • 100 g caşcaval100 g smântână
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • 100 ml vin
  • 50 g unt
  • sare, piper

Mod de preparare:

Se spală carnea, se sărează si se pune intr-o tava, la inabusit, cu o jumatate din cantitatea de ulei si apa. Se introduce vasul la cuptor, circa 60 de minute.

Cand e aproape gata, se stropeste friptura cu vin, se scoate, se portioneaza si se pastreaza in vasul respectiv la cald. Separat, se fierb cartofii in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele.

In lapte, se adauga faina si uleiul ramas, se amesteca si se fierbe 30 de minute. Se lasa sa se raceasca.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna friptura asta de porc cu cartofi. In weekend incerc sa fac cate o reteta de friptura.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.