Friptura de peste

Printeaza

Friptura de peste din: peste, untdelemn, morcov, patrunjel, telina, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Friptura de peste

  • 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn)
  • 100 ml untdelemn
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 2 cepe potrivite
  • piper macinat
  • sare
  • 3 linguri apa

 

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi, se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si   bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata.

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Intr-o tava se pun putin untdelemn, feliile de zarzavat, apoi bucatile de peste.

Se presara piper macinat si se toarna restul de untdelemn. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute.

Cand pestele s-a rumenit, se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte.

Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata de cartofi cu ceapa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.