Friptura de pasare cu slanina, afine si mere

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu:  carne de pui, foi de dafin, slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere din compot,cimbru, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 găină sau 1 pui
  • 1 foaie de dafin
  • 250 g slănină
  • 1/2 kg smântână
  • 40 g unt
  • 250 g afine
  • 3 cepe
  • 350 g mere din compot
  • 1 linguriţă cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi găina, o speli şi o înveleşti în fâşii subţiri de slănină. într-o cratiţă cu unt topit, aşezi pasărea să se prăjească împreună cu cepele tăiate mărunt, cim­brul şi dafinul.

Acoperi cratiţa cu un capac. Din când în când torni câteva linguri cu smântână.

După ce carnea este bine pătrunsă, tai pasărea în bucăţi, le aşezi pe un platou şi torni sosul fierbinte dat prin strecurătoare.

Friptura se serveşte împreună cu garnitura de afine şi com­pot de mere alături.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.