Friptura de pasare cu afine si mere
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura cu: carne de pasare, foi de dafin, slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 găină sau 1 pui
- 1 foaie de dafin
- 250 g slănină
- 1/2 kg smântână
- 40 g unt
- 250 g afine
- 3 cepe
- 350 g mere din compot
- 1 linguriţă cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi găina, o speli şi o înveleşti în fâşii subţiri de slănină. Intr-o cratiţă cu unt topit, aşezi pasărea să se prăjească împreună cu cepele tăiate mărunt, cimbrul şi dafinul. Acoperi cratiţa cu un capac. Din când în când torni câteva linguri cu smantana.
După ce carnea este bine pătrunsă, tai pasărea în bucăţi, le aşezi pe un platou şi torni sosul fierbinte dat prin strecurătoare.
Friptura se serveşte împreună cu garnitura de afine şi compot de mere alături.
Pofta buna!