Friptura de oaie cu legume
PrinteazaO reteta gustoasa de friptura de oaie cu: tarhon verde, sare, piper, ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel.
- 600g pulpă de oaie
- 2 cepe mici
- 1 telină
- 1 morcov
- 3 roşii
- 200g fasole verde
- 100 ml ulei
- 1 leg pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o în bucăţele. Tăiaţi ceapa în sferturi şi desfaceţi-o în bucăţi. Puneţi carnea şi ceapa într-un castron şi presăraţi-le cu sare, piper şi boia. Stropiţi-le cu ulei şi amestecaţi bine.
Puneţi pe beţe de frigăruie, alternativ, carne şi ceapă, apoi puneţi frigăruile astfel formate pe grătarul încins. Separat, sotaţi legumele în uleiul rămas şi 2-3 linguri de apă până când se înmoaie.
Pofta buna!