Friptura de mistret in sos de macese

Printeaza

Friptura de mistret in sos de macese din: pulpa de mistret, ulei de floarea soarelui, slaninuta, faina, zahar, vin, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, boabe de ienupar, otet, ulei de floare soarelui, gem de macese, coaja de lamaie, suc de lamaie.

Ingrediente: (se tine la marinat 2 zile)Friptura_de_mistret_in_sos_de_macese

  • 1,5 kg pulpa de mistret
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g slaninuta tocata
  • 80 g faina
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri vin dulce

marinata:

  • 1 ceapa tocata
  • 2 morcovi rasi
  • 1 radacina de patrunjel taiata marunt
  • 1/4 radacina de telina taiata marunt
  • 10 boabe de piper
  • 5 boabe de ienibahar
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 5 boabe de ienupar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 ml otet
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

sos de macese:

  • 200 ml vin rosu
  • 120 g gem de macese
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru marinată şi se pune înăuntru carnea se lasă la frigider 2 zile. Se scoate carnea, se şterge, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei încins. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se încălzesc într-o cratiţă slăninuţă şi legumele din marinată; se adaugă zahăr, oţet şi vin, apoi se aşază carnea şi se coace cel puţin 1 1/2 oră, până se înmoaie carnea.

Apoi se scoate şi se fierbe sosul, ca să-şi reducă volumul. Se adaugă vin, eventual puţină apă şi gem de măceşe. Se dă sosul în clocot şi se adau gă zahăr, suc şi coajă de lămâie şi sare.

Friptura de mistret in sos de macese

Friptura_de_mistret_in_sos_de_macese

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.