Friptura de miel la tava cu usturoi si salvie

Printeaza

Friptura de miel la tava cu usturoi si salvie din: carne de miel, patrunjel, vin alb, ceapa, usturoi, salvie, dafin, ulei de masline, cuisoare, pasta de tomate, seminte de chimen, sare, piper, cartofi, gogosari murati.

Ingrediente:Friptura_de_miel_la_tava_cu_usturoi_si_salvie

  • 1.5 kg carne de miel
  • o legatura de patrunjel
  • 300 ml vin alb sec
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • 3 frunze de salvie
  • doua frunze de dafin
  • 100 ml ulei de masline
  • doua cuisoare
  • 30 g pasta de tomate
  • 10 g seminte de chimen
  • sare
  • piper
  • cartofi
  • gogosari murati

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se taie in bucati potrivit de mari si se condimenteaza. Se stropeste o tava cu ulei si se asaza bucatile de carne. Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toaca. Frunzele de salvie si frunzele de dafin se toaca marunt si se pun peste ceapa.

Se adauga semintele de chimen prajite intr-o tigaie fara ulei, cuisoarele intregi si pasta de tomate. Se toarna restul de ulei, jumatate de kilogram de apa, vinul alb, sare si piper dupa gust. Se adauga putin patrunjel tocat, se amesteca totul si se toarna peste carne.

Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mediu pana scade sosul si carnea de miel s-a inmuiat si poate fi patrunsa cu dintii unei furculite. Se lasa sa se raceasca zece minute apoi se serveste cu o garnitura de cartofi prajiti si gogosari murati.

Friptura de miel la tava cu usturoi si salvie

Friptura_de_miel_la_tava_cu_usturoi_si_salvie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.