Friptura de miel la gratar

Printeaza

Friptura de miel la gratar din: zahar brun, zeama de lamaie, coaja de lamaie, otet balsamic, usturoi, menta, pulpa de miel.

 

Ingrediente:Friptura_de_miel_la_gratar

  • 2 linguri zahar brun
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 125 ml ulei de masline
  • 8 linguri de otet balsamic
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri de menta, tocata
  • 1/2 pulpa de miel (sau de berbecut) fara os, cam de 400 g

 

 

Mod de preparare:

Pentru marinadă, pune laolaltă zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie cu uleiul de măsline, oţetul balsamic, sare şi piper.

Amestecă până ce zahărul se dizolvă, apoi adaugă usturoiul şi menta.

Pune deoparte jumătate din marinadă, pentru a fi folosită pe post de dressing.

Aşază carnea într-o tavă adâncă. Toarnă marinada peste ea, apoi întoarce carnea ca să fie acoperită peste tot de acest amestec.

Acoperă tava cu folie alimentară şi las-o la frigider 1 oră sau peste noapte.

Scoate mielul din frigider şi scurge lichidul în exces, introdu un băţ de frigăruie în carne, astfel încât s-o străpungă dintr-un colţ în cel opus.

Procedează la fel cu încă un băţ de frigăruie, dar pe direcţia opusă – acest aranjament face foarte uşoară întoarcerea cărnii pe grătar.

Incinge grătarul sau o tigaie-grill până ajunge la o temperatură medie.

Frige mielul 15-20 de minute şi întoarce frecvent de pe o parte pe cealaltă, dacă îţi place carnea mai în sânge.

Când este gata, las-o să se odihnească 5-10 minute înainte să fie scoase beţele.

Taie friptura felii şi serveşte-o cu marinada pusă deoparte.

 

Friptura de miel la gratar

Friptura_de_miel_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.