Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi

Printeaza

Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi din: miel, pulpe de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu.

Ingrediente:Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_mamaligura_si_mujdei_de_usturoi

  • un miel
  • pulpe spate
  • spate
  • coaste
  • untura porc 200 g
  • sare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi – dupa gust
  • pat de legume – ceapa si morcov
  • supa de vita 500 ml
  • vin rosu 300 ml

 

Mod de preparare:

Bucăţile de miel se ung cu un amestec de untură, sare, piper, rozmarin şi usturoi.

Se lasă două ore la rece. Se prăjesc în tigaie pe fiecare parte până devin arămii.

Se scot şi se aşază pe tava de cuptor, in care s-a pus patul de legume (din ceapă şi morcov), untură şi supa de vită.

Se acoperă fundul tăvii cu o folie de staniol. Se scot din când în când şi se stropesc cu zeama din tavă.

După o oră se scoate friptura şi se adaugă 300 ml de vin roşu. S

e dă din nou la cuptor şi se mai lasă maximum o oră.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, se dă la o parte folia de aluminiu în care au fost învelite pentru a se rumeni.

Se poate servi cu o garnitură de orez cu legume, cu piure cu ceapă verde şi coriandru sau cu mâmăliguţă şi mujdei de usturoi.

Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi

Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_mamaligura_si_mujdei_de_usturoi

Pofta buna!

 

 


poate te intereseaza si:

Friptura de miel la cuptor pentru masa de Paşte

Friptura de miel la cuptor cu cimbru si usturoi

Friptura de miel la cuptor cu cimbru si usturoi din: carne de miel, usturoi verde, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi […]

Friptura de miel la tava cu rozmarin, cuisoare si tarhon

Friptură de miel cu ceapa si telina la cuptor

Friptură de miel cu ceaapa si telina la cuptor din: pulpa de miel, ceapa, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, vin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 ceapa 1 telina mica 2-3 catei de usturoi 3-4 fire de rozmarin 2 foi de dafin 1 lingurita piper boabe 250 ml vin alb […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delicioasa friptura de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.