Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru

Printeaza

Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire.

Ingrediente:Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_rozmarin_si_cimbru

  • 1,8 kg pulpa de miel
  • 5 catei de usturoi, feiati
  • cateva fire de rozmarin
  • cateva fire de cimbru, plus extra pentru servit
  • 50 g unt
  • 2 cepe mari, feliate subtire
  • 400 g spata de mie sau berbecut, taiata in cuburi mici
  • 2 kg cartofi mari, taiati in rondele subtiri
  • 300 g de morcovi, feliati oblic
  • 3 linguri faina
  • 700 ml supa de miel sau vita, plus 450 ml (optional)
  • 2 linguri de sos Warcestershire

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190°C. Creează mici buzunare în pielea şi în carnea mielului, crestându-le cu un cuţit ascuţit, împănează cu usturoi, folosind 3 din cei 4 căţei, şi cu câteva frunze de rozmarin şi de cimbru. Aşază carnea într-o tavă de copt, asezoneaz-o şi acoperă totul cu folie de aluminiu.

Topeşte jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie mare. Căleşte ceapa, amestecând frecvent, până când se înmoaie şi devine aurie. Răstoarn-o într-o altă tavă de copt mare. Rumeneşte cuburile de miel sau berbecuţ în tigaie, apoi pune-le lângă ceapă şi adaugă în tavă cartofii, morcovii, usturoiul şi ierburile rămase (tocate), 2 linguri de făină, sare şi piper.

Toarnă supa în tigaie şi adaugă sosul Worcestershire şi untul rămas. Când acesta s-a topit, iar supa a dat în clocot, toarnă totul peste cartofi, apoi acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă-o la cuptor împreună cu tava cu friptura de miel, timp de 1 oră.

Dă la o parte folia de pe miel şi cea de pe tocană şi lasă tăvile la cuptor încă 45 de minute, până când cartofii se rumenesc şi se pătrund bine. Lasă mielul să se odihnească 15 minute înainte de a-l tăia. Intre timp, ţine cartofii în cuptor (acoperiţi, dacă încep să se coaca prea tare).

Scurge grăsimea din tava în care ai copt pulpa de miel, păstrând zeama lăsată. Pune tava pe foc şi adaugă făina rămasă, amestecând. Toarnă 450ml de apă fierbinte sau supă şi amestecă în continuare, până când obţii un sos gros. împarte tocana pe 8 farfurii calde. Taie friptura de miel în felii groase şi pune-le deasupra, apoi stropeşte carnea cu câteva linguri de sos.

Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru

Friptura_de_miel_la_cuptor_cu_cartofi_rozmarin_si_cimbru

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.