Friptura de miel cu susan si legume

Printeaza

 

O reteta gustoasa de friptura de miel cu susan, legume, usturoi, miere, sare, piper, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin verde, morcov, fasole verde, ciuperci si vin alb.Friptura de miel cu susan si legume

Ingrediente:

  • 1 pulpă de miel
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie de la 2 lămâi
  • cimbru verde
  • rozma­rin verde
  • 2 linguri miere
  • morcov
  • fasole verde
  • cartofi
  • ciuperci
  • vin alb
  • susan
  • felii de bacon (costiţă)

 

 

Mod de preparare:

Speli bine carnea, o cureţi de pieliţe, o crestezi din loc în loc şi o împănezi cu ustu­roi, crenguţe de cimbru, rozmarin verde şi piper. Stropeşti carnea cu zeamă de lămâie şi o dai la cup­tor pentru o oră, cu o cană de apă.

După o oră, scoţi carnea şi o ungi cu un amestec din miere, cimbru şi rozmarin şi o presari cu susan. Adaugi în tavă cartofii cuburi, ciupercile, vinul şi dai din nou la cuptor. Din morcov, tai pe lung baghete şi, împreu­nă cu fasole verde, for­mezi nişte bucheţele pe care le rulezi în jurul feli­ilor de bacon, după care le prăjeşti în ulei încins.

Pulpa de miel o aduci la masă alături de garnitura de cartofi şi ciuperci, pre­cum şi de bucheţelele de legume cu bacon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.